Si ets un “desgraciat” sense accés a internet, ara Internet per satèl•lit

Certament internet és un món que no para de sorprendre’m. Ara resulta que si vius allunyat del món o ets un pagès que vius al mig del camp, en un indret on no hi arriba línia telefònica clàssica, que no tinguis cobertura de telefonia mòbil 3G, ni Wimax, pots tenir accés a internet de 6Mbps amb instal·lació gratis per 37,17€/mes (iva inclòs) i no pagues ni l’antena. Et posen una antena enfocada al satèl·lit per 0€ i navegues a tota velocitat.

En resum, si ets un “desgraciat” que fins ara no tenies accés a internet perquè ningú havia pensat en tu, la Generalitat ha pensat en tu i ja pots disposar d’internet d’alta velocitat si vius al cul del mon (dins de Catalunya, és clar).

Si vius a Òdena poble o a l’Espelt no tens dret a quasi res perquè resulta que ja “gaudeixes” de cable de coure de Telefònica i pots gaudir de la “magnífica” velocitat d’1Mb.

Potser caldrà plantejar-se si tothom qui vivim a Òdena demanen a Telefònica que doni de baixa totes les línies fixes i tirin a terra les antenes de telefonia mòbil 3G. Llavors tindrem un accés a internet a 6Mbps (i possible fins a 10Mbps) amb instal·lació gratis pagada per la Generalitat, cosa que ara amb tota la tecnologia existent a Òdena no és possible a un preu raonable.

Alguna cosa no funciona en aquest país. Trobo fantàstic que l’accés a internet es consideri un dret universal (almenys pels catalans). El que no sembla tan lògic és a que a dia d’avui a Òdena encara no puguem tenir més d’1 Mbps de velocitat, i no sembla que la solució estigui a la vista. Cas apart és l’opció Wimax que ofereix EURONA a un cost raonable, però d’això ja en parlaré un altre dia.

Desconec la cobertura de 3G que ofereixen Vodafone i Orange que em consta ofereixen fins a 7Mb. La 3G de Telefònica a Òdena és patètica.

M’hauré de plantejar llogar una barraca de pedra seca, posar-hi el meu domicili habitual i contractar “Barsat, la connexió a internet que arriba a tot arreu”.

Deixant apart les contradiccions de les noves tecnologies, cal valorar molt positivament la iniciativa de la Generalitat en posar en marxa el servei de Banda ampla rural satèl·lit.

Qui sigui tan “desgraciat” com per estar incomunicat del món te ara la gran oportunitat de disposar d’accés a internet d’una manera excel·lent. De fet tindrà millor internet que qualsevol altre odenenc que tingui la “mala sort” de tenir línia telefònica clàssica o cobertura 3G.

Animo a tots els odenencs que viuen en entorn rural a demanar el servei. L’empresa EURONA, vinculada amb un conveni amb l’Ajuntament d’Òdena és una de les empreses homologades per poder sol·licitar la Banda ampla rural per satèl·lit.

Aquells ciutadans i empreses que no disposen actualment cobertura de banda ampla, i no tenen contractada una connexió de banda ampla via satèl·lit, la Generalitat és fa càrrec del cost d’alta i instal·lació de la solució “Banda ampla rural Satèl·lit”.

La partida pressupostària de la Generalitat està limitada a un nombre màxim de línies. Qui hi pugui estar interessat que espavili i procuri demanar el servei abans que s’acabi la partida, que amb les retallades no crec que allargui massa…

 

 

Per qui en vulgui saber més:

Banda ampla rural satèl·lit és un projecte impulsat per la Direcció general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, per garantir l’accés a la banda ampla i a la telefonia de tots ciutadans i empreses del país.

Aquest projecte utilitza la tecnologia satèl·lit per oferir una solució d’accés a Internet per aquells ciutadans o empreses que no disposen de cobertura de banda ampla, ja sigui mitjançant Adsl, Wimax o 3G.

La tecnologia escollida ha estat la ToowayTM, de la plataforma Eutelsat, que és el primer servei de banda ampla bidireccional via satèl·lit que ofereix unes velocitats i uns costos similars a l’ADSL. Aquesta tecnologia opera mitjançant el satèl·lit Ka-Sat.

Característiques principals:

Velocitat similar al Adsl, des de 6Mbps fins a 10Mbps de baixada, i des de 1Mbps fins a 4Mbps de pujada.

Sistema bidireccional. Les comunicacions de dades de pujada i baixada són directament amb el satèl·lit.

Modulació i Codificació Adaptativa que dota al sistema un millor comportament en casos de degradacions causades per les inclemències del temps atmosfèric.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *