2004 i 2011. Outlet i TICÒdena, l’oportunitat de treballar per la millora de les empreses i crear ocupació

2004. Jo era el president de l’Agrupació Tèxtil FAGEPI, gremi de fabricants de Gènere de Punt de l’Anoia.

Va ser llavors quan es va començar a treballar seriosament en la idea de fer un edifici Outlet per allotjar les botigues de fàbrica de les empreses tèxtils de l’Anoia. La idea que la Junta que presidia va treballar perquè pogués ser una realitat l’havia donat precisament un odenenc que encara avui fabrica jerseis a Òdena, el Pere Bernadas de l’Empresa JUPER. La seva frase havia estat uns anys abans: ”perquè un Outlet tiri endavant només es pot fer si un promotor construeix l’edifici i els fabricants hi muntem les botigues pagant lloguer.

Aquella idea està a punt de ser realitat en l’edifici Outlet que l’empresa Iter Metropolità construirà a la zona de l’Scorpia. Anys d’estudis de treball que es van iniciar el 2004 partint de la idea d’un odenenc que després jo mateix vaig posar sobre la taula i que la Junta de FAGEPI va endagar seriosament perquè un dia fos realitat. FAGEPI va haver d’aguantar tota mena de pals a la roda per part de l’Alcalde Aymamí i ja se sap on ha acabat l’Outlet tot i posar pals fins el darrera dia.

Si no hi ha res de nou, a la primavera haurien d’haver començat les obres.

2011. Avui a la tarda es posa en marxa una nova iniciativa. En aquesta hi porto un any treballant. Potser ara semblarà  molt fàcil i evident, però també era fàcil i evident l’Outlet i fins a primers d’any no es posarà en marxa.

Avui a la tarda es presenta a les empreses de noves Tecnologies de l’Anoia TIC una iniciativa per donar resposta a les seves necessitats, per fer-les més competitives i per atreure noves activitats relacionades amb les TIC.

Es tracta de crear un nou espai que doni resposta a les necessitats de les empreses davant la dispersió actual arreu del territori i de la manca d’alguns serveis imprescindibles. Un espai de fàcil accés, amb fibra òptica, serveis compartits, restauració, sales d’actes, llar d’infants, formació, gimnàs, etc. Aquest nou espai estarà ubicat a la nova zona de l’edifici del Outlet.

Un any de recollir dades i de parlar amb empreses del sector. L’entrada al govern d’Òdena i el compromís dels socis de govern d’Òdena2011 amb la idea i la feina feta fins els mes de juny, em va portar a la recerca d’espais, terrenys i promotors per tirar endavant el que porta per nom Edifici TICÒdena.

La idea és exactament la mateixa de l’edifici Outlet, reunir sota un mateix sostre empreses d’una activitat concreta que disposin d’espais específics per cada una d’elles i poder compartir espais comuns amb l’objectiu de desenvolupar i millorar la seva activitat.

L’acte d’avui està destinat a empreses del sector TIC per explicar les possibilitats i, sobretot, per fer-los veure que és una oportunitat única en un moment en que calen noves idees i facilitar el desenvolupament d’empreses com les del sector TIC que són una part important del creixement econòmic com a sector i que fan més competitives les altres empreses.

De moment us deixo la imatge de l’edifici. Segur demà a la premsa trobareu informacions sobre TICÒdena.

Penso que els polítics estem per posar facilitats a les empreses i, sobretot, no posar dificultats.

Crec fermament que es tracta de no fer com administració el que segur que faran millor les empreses. Malament quan els polítics volem fer d’empresaris amb els diners dels ciutadans i volem suplir la iniciativa privada. Massa exemples tenim a la Conca d’Òdena d’intrusió de polítics en activitats que sempre fa millor la iniciativa privada.

2007, 2011, dos anys, dues iniciatives, dues respostes a iniciatives privades i dues realitats en els propers mesos.

TICÒdena no és fum si les empreses ho veuen com una oportunitat.

Va ser un plaer immens treballar per per les empreses tèxtils de la comarca el 2004 i és ara també un immens plaer treballar epr les TIC de l’Anoia ajuntant interessos d’empreses i facilitar la seva activitat.

Textil i TIC sota un mateix sostre, una simbiosi perfecte.

 

Invitació a les empreses TIC