Faig propaganda de l’oposició

Des que vaig entrar a formar part del govern, he après que existeix una cosa que se’n diu oposició i que se suposa que és una necessitat de la democràcia per fer que els partits que governen estiguin controlats per qui no està al govern.

He observat que està a l’oposició és una cosa força absurda quan el que es busca es el desgast i la manca de propostes és el denominador comú. Filosòficament entenc que hi hagi oposició. Ho considero necessari. Per fer una bona oposició cal treballar, demanar informació, cal treballar-la i cal tenir coratge per criticar el que es considera que no és correcte. Una bona oposició també crec que deu ser dir de tant en tant que alguna cosa s’ha fet be, més que res per demostrar una certa credibilitat. Ni els que governaven abans eren tan bons ni nosaltres som tant dolents, ni a Òdena ni a cap altre ajuntament. Vull pensar que en 13 mesos alguna cosa devem haver fet bé. Doncs es veu que no, perquè no hi ha cap escrit de felicitació ni em consta cap escrit on l’oposició tan sols hagi dit que no ho havíem fet del tot malament, per no haver de “rebaixar-se” a dir la paraula bé.

El 22 de maig va fer un any de les eleccions municipals. El PSC a Òdena va ser la llista més votada però no estan al govern perquè l’aritmètica democràtica basada en les majories de càrrecs electes ha volgut que ERC- CiU estiguem al govern.

La sensació que tinc és que el PSC d’Òdena encara no ha paït no estar al govern. Tot és negatiu i els del govern d’Òdena inclús som culpables de la crisi de Bankia i la guerra de Síria.

De mi diu l’oposició que no em guanyo el sou, que soc un poca vergonya, que hauria d’anar al metge, incoherent, gens seriós, que soc un insensible als problemes del altres, que soc un egoista, que em passo el dia mirant-me el melic, que des de l’ajuntament em dedico a les meves activitats privades, pseudoalcalde, etc. Molts d’aquests qualificatius ja me’ls deien abans de sortir elegit, quan ni tan sols em coneixien!!! Ara porto 13 mesos i ja m’he guanyat un grapat títols més. Menys guapo em diuen de tot. En fi ells sabran. Qui sap si tinc el rècord d’insults en un municipi de 3500 habitants només amb 13 mesos de govern. Però bé, deu anar amb el càrrec.

Torno a la tasca de l’oposició. Entenc que una de les tasques que ha de fer és criticar i votar en contra de les propostes que el govern vulgui tira endavant i no hi estigui d’acord. Però una oposició ha de tenir memòria i ser una mica curosa i destra. Hauria de tenir memòria perquè quan es critica al govern i s’ha estat en governs anteriors, no oblidem que en Francisco Guisado em sembla que porta més de 24 anys al consistori i 16 en governs, les paraules et poden trair.

Resulta que el maig passat es va asfaltar el camí públic de l’Aeròdrom. L’obra l’ha fet i pagat GISA (empresa pública de la Generalitat. L’asfaltat és fruit d’una reivindicació històrica dels veïns, empreses i dels ajuntaments d’Igualada i Òdena. Ja a l’AEROSPORT 2011, el Director General de Transports Ricard Font va agafar el compromís d’arreglar el camí tenint en compte que aquests 1200 mestres de camí és utilitzat per diferents empreses, entre elles ULTRAMAGIC amb visitants de mig món. També l’utilitzen els veïns de la zona, pagesos i els usuaris de l’Aeròdrom. Quan es va fer la promesa d’arreglar el camí per part del Director General, ja amb el Govern de CiU a la Generalitat, el llavors alcalde Francisco Guisado no va manifestar que no interessés, no va manifestar que no calia ni que era intolerable que el camí s’asfaltés amb recursos públics de la Generalitat. Llavors Guisado va aplaudir la proposta amb il·lusió. Jo hi era present.

Ara l’oposició a l’ombra del PSC Òdena i sovint des de l’anonimat, diu a la xarxa:

“Me encanta que “el Govern” de la Generalitat se gaste mas de 200.000€ en arreglar el camino del aeródromo y ese encantador piloto de la avioneta y sus amigos puedan llegar a pie de pista sin ningún problema para así, deleitarnos a tod@s con sus acrobacias que tanto nos gustan a los que tocamos de pie en la Tierra. Un “BRAVO” también por los ayuntamientos “hermanos” de Igualada y Òdena por congratularse de tan buena nueva. Cuando lleguen las próximas subvenciones de la “Gene” para “les Llars d’Infants” espero que aplaudan la decisión de la misma manera!!!

Un ex regiror: “200.000€ no son algo más de treinta millones de las antiguas pesetas? Pues está bien que arreglen el camino para los cuatro ricachones aficionados a las avionetas y para los trabajadores de Ultramàgic, pero tal como están las cosas seguro que hay cosas más importantes en que gastar el dinero. ¡Menos avionetas, más ambulancias! ¡Menos aviación de ocio, más y mejor transporte público!

Demagògia i de la bona. El PSC es gastava cada any al camí de l’Aeròdrom 6.000€ de tots els odenencs per posar quatres parxes que de poc servien i poc duraven. Segons ens diuen ara es fa per “cuatro ricachones”.

S’ha arribar al punt surrealista de llegir escrits fets per exregidors del PSC criticant la Generalitat per destinar diners de tots els catalans a pagar un camí a Òdena. S’ha fet una inversió important i una obra ben feta però sembla que era molt millor que els odenencs que cada anys paguéssim 6.000€ per posar parxes i mantenir el camí de la vergonya.

Com ja he dit cal tenir memòria per estar a l’oposició i per això afegeixio.

L’octubre de 2010 Francisco Guisado (PSC), acompanyat de Miquel Archela, Alcalde de Rubió (CiU) van fer una pseudoinauguració (d’amagat i sense convidar als veïns ni a ganxitos amb Fanta de litre) del camí de l’Espelt a Rubió. Cost: 1.010.900€. Llavors tot era collonut, tot positiu, l’asfaltat feia falta i l’obra tenia tots els avantatges del món. Hi estic d’acord.

Potser el camí asfaltat de l’Aeròdrom no uneix tants veïns, però pel que fa a l’activitat econòmica és 100 vegades més important.

Tots els usuaris, amb qui he tingut l’ocasió de parlar estan encantats amb l’obra que s’ha fet al camí de l’Aeròdrom. Només ho critiquen els (quatre que encara no han paït estar a l’oposició) del PSC d’Òdena.

Si la inauguració del camí asfaltat de l’Aeròdrom hagués estat inaugurat sent alcalde en Francisco Guisado, segur que hauria trobat milers d’arguments a favor de l’obra i tots els seus correligionaris ho haurien aplaudit.

No veig seriós actuar d’aquesta manera i per tant a mi ja em va bé que ho facin. Seguiu així!!! No defalliu!!!

Inauguració del Camí de l'Espelt a Rubió. Pseudoinaugurat pel PSC el 2010. Feia molta falta, només va costar 1.090.000€ i és molt útil.
Inauguració del Camí de l'Aeròdrom el 2012. S'han malgastat 240.000€, no feia falta i només és per 'quatre pijos', segons el PSC Òdena, és clar.